ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون

Damon Orthodontics

یکی از جدیدترین روش های درمانی اتودنسی، دیمون است. به طور معمول می بایست با استفاده از کش های بسیار کوچک سیم را به براکت های ارتودنسی متصل نمود ولی در روش دیمون (Damon) از براکت هایی با قابلیت باز و بسته شدن کشویی استفاده می شود. در این سیستم از طریق مکانیسم قفل و بستی که در آنها تعبیه شده است سیم به براکت متصل می شود.

سیستم دیمون به گونه ای است که دیگر نیاز به کشهای کوچک در اطراف هر براکت نیست و در نتیجه بیمار می تواند به راحتی اطراف سیم و براکت ها را تمیز کند. در حالی که در روش های معمول ارتودنسی میکرو ارگانیسم ها به راحتی می توانند در اطراف کش ها تجمع نمایند و رعایت بهداشت را به ویژه برای کودکان کم سن دچار مشکل می کند. در این سیستم بهداشت اطراف براکت ها بهبود یافته و معضل تغییر رنگ کش های دور براکت از بین رفته است. براکت های دیمون نسبت به براکت های معمولی کوچک تر هستند در نتیجه جلوه ای بهتر را برای بیماران به وجود می آورد. کوچک بودن براکت ها مانع تجمع بیش از حد باکتری ها شده و از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کنند.

ارتودنسی دیمون

»»» هزینه بالای براکت های دیمون ممکن است برای برخی از بیماران مشکل ساز باشد و توان پرداخت هزینه آن را نداشته باشند. خوشبختانه براکت های دیمون به دلیل داشتن تنظیمات خاص نیازی به مراجعه متعدد به متخصص ارتودنسی نیست. درمان ارتودنسی با اعمال فشار بر روی دندان ها انجام می گیرد و این فشار دردی به همراه دارد که با گذشت زمان کاهش می یابد. در سیستم دیمون اعمال فشار کمتر بوده و درنتیجه درد کم تری برای بیمار به وجود می آورد. اما این کم بودن نیروی فشار تاثیر منفی بر روی نتیجه ارتودنسی نخواهد داشت.

  • عملکرد روش ارتودنسی دیمون

روش ارتودنسی دیمون علاوه بر همه ویژگی های ذکر شده باعث می شود که مراجعه به مطب متخصص ارتودنسی در طول درمان کمتر شود. عملکرد دستگاه به شیوه سلف لیگیت است و به این معناست که براکت های دیمون به جای کش از مکانیزم لغزشی برای ارتباط دادن سیم های قوسی استفاده می کنند. مدت زمان درمان با این روش، ۶ ماه کمتر از زمان نتیجه گیری از بریس های سنتی است. این کاهش زمان به دلیل ثابت و ۲۴ ساعته بودن این بریس ها و اطمینان از مرتب بودن همه ی دندان ها می باشد. به علاوه به دلیل ثابت بودن آنها دیگر لازم نیست تا نگران گم شدن بریس ها باشید.

  • اجزای ارتودنسی دیمون

درمان ارتودنسی با سیستم دیمون، با سیم های بسیار سبک ۰.۰۱۴ اینچی از جنس آلیاژ مس، نیکل و تیتانیوم (CuNiTi) شروع می شود. این سیم ها به دلیل آنکه از قوس های معمولی عریض تر هستند، از شکلی غیر آناتومیک دارند. پس از آنکه دندان به اندازه کافی بهبود یافت و سیم ها کارآیی خود را از دست دادند، سیم های قطورتر جای آنها را می گیرند. سیم عریض تر بعدی زمانی استفاده می شود که ممکن است به صورت غیر مستقیم در براکت قرار گیرد. استفاده از سیم های سبک اولیه و قرار دادن غیر مستقیم سیم های سنگین تر ساخته شده از استیل ضد زنگ یا آلیاژ TMA ممکن است فشار بر روی بند های پریودنتال را کم کند.

مزایای ارتودنسی دیمون

  • کاهش طول درمان ارتودنسی با این روش.
  • ایجاد لبخند عریض و فرم بهتر لب ها.
  • مراجعه کمتر به متخصص ارتودنسی به دلیل تنظیمات خاص دستگاه دیمون.
  • به دلیل کوچکتر بودن براکت دیمون فضای کمتری برای رشد باکتری ها وجود دارد.
  • اعمال فشار کمتر روی دندان ها که باعث می شود بیمار درد کمتری حس کند.

معایب ارتودنسی دیمون

  • هزینه براکت دیمون بیشتر از دستگاه ارتودنسی معمولی است.
  • اگر به دنبال درمانی هستید که قابل مشاهده نباشد، ارتودنسی دیمون انتخاب خوبی نیست.
  • عادت کردن به آنها زمان بر است.
  • عدم امکان انتخاب رنگ کش برای کودکان.
  • مشکل در مراحل انتهایی ردیف کردن دندان ها.

نحوه نگهداری از ارتودنسی دیمون

  • علاوه بر نخ دندان باید در روز حداقل ۲ بار مسواک کامل بزنید.
  • از خوردن غذاهای سخت و چسبناک که باعث خم کردن یا شکستن جزء لغزنده بریس های دیمون می شوند خودداری کنید.
  • عاداتی مثل باز کردن در نوشابه با دندان و جویدن ته مداد و حتی جویدن آدامس نیز می تواند بریس هایتان را به خطر بیاندازد.

دیدگاه خود را بنویسید

اینستاگرام مطب

dr.hassannoroozi@

شماره تماس

88552161 (021)

ساعات کاری

یکشنبه تا سه شنبه - 16:00 - 19:00

تهران یوسف آباد

خیابان اسدآبادی کوچه هفتم پ29