ارتودنسی با براکت های همرنگ
Ceramic Brackets Orthodontics
در این روش درمانی، از براکت های سرامیکی (شیشه ای) Ceramic brackets یا از براکت های کامپوزیتی (Composite brackets) بجای براکت های فلزی رایج استفاده می شود و بقیه مراحل و روش های درمانی هیچ تفاوتی با روش های معمول ندارد.
در این روش سیم ارتودنسی که از بین براکت های سرامیکی گذرانده می شود، دیده می شود و در صورت تمایل بیمار می توان از سیم های روکش دار سفید رنگ و همرنگ دندان استفاده کرد. براکت های هم رنگ انتخاب بیمارانی است که به دنبال براکت هایی با جلب توجه کمتر هستند. این براکت ها همرنگ دندان می باشند و چون براکت ها بر سطح خارجی دندانها چسبانده می شوند، از فاصله بسیار نزدیک قابل رویت می باشد ولی در فعالیتهای روزمره بیماران کمتر دیده می شود و بیماران از نظر دیده شدن درمان ارتودنسی با این روش ابراز رضایت می کنند.
»»» براکت های سرامیکی به خوبی نیاز زیبایی بزرگسالان مایل به ارتودنسی را برآورده می کنند ولی گرانتر بوده و مستلزم مراقبت بیشتر از سوی بیمار هستند.به علاوه، به منظور کاهش ریسک شکستن براکت های سرامیکی ممکن است متخصص ارتودنسی تصمیم بگیرد در مراحلی از درمان نیروی کمتری اعمال کند. از این رو دندانها کندتر حرکت نموده و طول درمان ممکن است از این حیث نیز اندکی افزایش یابد. این براکت ها، مشکلی برای صحبت کردن بیمار نیز ایجاد نمی کنند.
-
روند درمان ارتودنسی با براکت همرنگ
مشاورهی اولیه: قبل از نصب بریس، متخصص ارتودنسی به طور کامل با شما مشاوره کرده و موقعیت دندانهای شما را بررسی میکند. چسباندن: یک سیمان مخصوص بر روی دندان شما زده شده و سپس براکت های همرنگ بر روی آن قرار گرفته و به دندان میچسبد. سیم کشی: زمانی که براکت ها در محل خود محکم شدند یک سیم مخصوص ارتودنسی از داخل آنها عبور کرده و براکت ها را به یکدیگر متصل میکند. به منظور نگه داشتن سیم ارتودنسی در محل خود، در اطراف هر براکت از کش های لاستیکی شفافی استفاده میشود. تنظیم و سفت کردن بریس: معمولاً هر ۶ تا ۸ هفته، یک بار لازم است تا فرد به متخصص ارتودنسی خود مراجعه کند تا بریس او سفت شده و حرکت بیشتر دندانها تقویت شود. مدت زمان درمان معمولاً بین ۱۸ تا ۲۴ ماه میباشد.
-
تغییر رنگ کش های براکت همرنگ
کش هایی که سیم ارتودنسی (آرچ وایر) را روی براکت های همرنگ (سرامیکی) نگه می دارند معمولا" جهت زیبایی به رنگ سفید یا شفاف انتخاب می شوند. این رنگها در ابتدا نامعلوم هستند ولی در گذر زمان تمایل به تغییر رنگ دارند. البته اگر شما زیاد اهل خودن چای یا قهوه نباشید این اتفاق خیلی محسوس نیست. به علاوه در هر جلسه ملاقات نزد متخصص ارتودنسی کش های شما تعویض می شوند. توجه به این نکته ضروری است که در واقع این کش ها هستند که تغییر رنگ می دهند و نه خود براکت های سرامیکی.
مزایای ارتودنسی با براکت همرنگ
- ظاهر طبیعی با براکت های نامشخص.
- عدم تغییر در وضعیت لبها به دلیل حجم کمتر این براکت ها.
- بریس های سرامیکی محکم و مقاوم هستند.
- رنگ این بریس ها با گذشت زمان تغیر نخواهد یافت.
معایب ارتودنسی با براکت همرنگ
- گران تر بودن هزینه ارتودنسی با این روش.
- طولانی تر شدن مدت زمان لازم برای درمان قطعی.
- حساس بودن و شکننده بودن براکت ها که احتیاج به مراقبت بیشتری دارند.
- تغییر رنگ ظاهری کش های ارتودنسی.
مراقبت از ارتودنسی با براکت همرنگ
- علاوه بر نخ دندان باید در روز حداقل ۲ بار مسواک کامل بزنید تا از زرد شدن و ایجاد لکه بر روی براکت ها جلوگیری شود.
- هر چند وقت یکبار دندان ها را توسط دندانپزشک جرم گیری نمایید.
- استفاده از غذاهای سفت و چسبناک برای مدتی پیشنهاد نمیشود.